Blix og Ramm

🇪🇺Agency: Salomonsson      🇬🇧UK publisher: Orenda Books      🇩🇪Deutscher Verlag: Penguin Random House/Blanvalet      🇫🇷Editeur Français: Gallimard

Sitrende spenning og høyt tempo kjennetegner bøkene i thrillerserien til Jørn Lier Horst og Thomas Enger.

I den første boken i Blix/Ramm-serien (Nullpunkt, 2018) introduseres leseren for politietterforskeren Alexander Blix og nyhetsbloggeren Emma Ramm.

Alexander Blix er en hardtarbeidende og retterferdig politimann, men han har aldri kommet over det faktum at han skjøt og drepte en mann i en gisselsituasjon for 19 år – en hendelse som formet hans karriere og personlighet, og også gjorde slutt på ekteskapet hans.

Emma Ramm er nyhetsblogger med hovedvekt på kjendisstoff, med med talent for å være en undersøkende journalist. Hun har hatt en tøff oppvekst, begge foreldrene døde da Emma var bare fem, og hun måtte lære å ta vare på seg selv fra tidlig av. 

Det Emma Ramm ikke vet, er at Alexander Blix var involvert i foreldrenes død for 19 år siden.

1 - Nullpunkt

Første bok i Blix/Ramm-serien.

Oslo 2018. Den tidligere langdistansedronningen Sonja Nordstrøm dukker aldri opp til lanseringen av sin omstridte selvbiografi Evig Ener. Og da kjendisbloggeren Emma Ramm (24) oppsøker Nordstrøms ulåste hjem senere samme dag, finner hun spor etter basketak. Et startnummer, et 1-tall, er festet til Nordstrøms TV.

Politiførstebetjent Alexander Blix (45) får jobben med å lede etterforskningen av forsvinningsmysteriet. Spor etter Nordstrøm dukker opp på ulike steder og til tidspunkt som virker å være del av en nøye uttenkt plan.

Omstendighetene tvinger Emma og Blix til å begynne å samarbeide. På hver sine måter forsøker de å avsløre og stoppe en metodisk og nådeløs drapsmann med en åpenbar appetitt på dramatikk. Han ønsker oppmerksomhet. Og han har bare så vidt satt i gang spillet ...

Kjøp boken!

2 - Røykteppe

En bombeeksplosjon på nyttårsaften setter Oslo i terrorberedskap. Et av ofrene på listen over skadde er et kjent navn for Alexander Blix. Ruth-Kristine Smeplass er moren til to år gamle Patricia som ble kidnappet for ti år siden, og som har vært borte siden. Når saken får ny aktualitet, fatter også nyhetsbloggeren Emma Ramm interesse for det uløste mysteriet. Fra hver sin side forsøker de å jobbe seg gjennom det røykteppet som er lagt ut for å skjule sannheten om Patricia.

Kjøp boken!

3 - Slagside

Etterforsker Sofia Kovic har funnet en sammenheng mellom flere drap og dødsfall i Oslo det siste året. Den siste oppdagelsen hun gjør, fører til at hun prøver å få tak i sin sjef, Alexander Blix. Sofias oppdagelser får uhyggelige konsekvenser for henne selv, sjefen hennes, og ikke minst hans datter, Iselin.

Slagside er historien om hvordan en drapsmann blir til.

Kjøp boken!

 

4 - Arr

Fjerde bok i den bestselgende serien om Alexander Blix og Emma Ramm.

Alexander Blix er en slagen mann. Etter å ha blitt dømt for å ha hevnet datterens død, er han plassert i et av landets høysikkerhetsfengsler. På innsiden utnytter de andre fangene enhver mulighet til å utfordre og fornedre den tidligere politietterforskeren. Det går tidvis hardt for seg.

På utsiden har gamle kollegaer satt i gang jakten på en fryktet drapsmann. Walter Kroos har rømt fra fengselet i Tyskland og har krysset grensene på vei nordover. Den eneste forbindelsen politiet har funnet til Norge er en medinnsatt på Blix sin avdeling. Nå ønsker de innsidehjelp fra politimannen.

Journalisten Emma Ramm er en av de få på Blix sin besøksliste. Hun blir hans allierte når Blix må koble tråder mellom fortid og nåtid, og mellom innsiden og utsiden av fengselsmurene. Sporene leder til Osen, en skogsbygd 15 mil nord for Oslo, hvor flere av innbyggerne bærer på dødelige hemmeligheter og sitter med dype arr.

Kjøp boken!

 

5 - Offer

Ny intens thriller i serien om Alexander Blix og Emma Ramm fra to av Norges største krimforfattere.

Alexander Blix er etterforskningslederen som har mistet alt – både jobben og datteren. De tidligere kollegene i politiet holder ham på avstand, og da Blix blir kontaktet av en ukjent person som påstår å ha begått et drap som har hjemsøkt ham de siste to årene, står han alene. Samtidig jobber journalisten Emma Ramm på en sak der en mann er arrestert og mistenkt for drap, uten at det finnes et lik. De tidligere partnerne søker hjelp i hverandre, men da Blix’ fingeravtrykk blir funnet på det ene åstedet, frykter han at fortiden skal innhente ham. For i nåtiden finnes det et offer som har funnet en helt særegen form for terapi.

Offer er en kriminalroman om hvilke sår man bærer med seg i livet, og hva man velger å gjøre med dem.

Kjøp boken!