Wisting-utstilling

William Wisting har fått sin egen utstilling i Stavern.

Det er 20 år siden Nøkkelvitnet, den første boken om William Wisting, ble utgitt. Siden den gang er det kommet 16 bøker i Wisting-serien, og 7. juni åpnet en utstilling dedikert til den populære krimhelten på Solsiden restaurant i Stavern. 

– I år har jeg 20-årsjubileum som forfatter, og utstillingen er en fin måte å feire på. Wisting har gjort og opplevd mye i løpet av disse årene, og debutboken min Nøkkelvitnet er fremdeles i salg, i sitt 28. opplag. Det hadde jeg ikke sett for meg, sier Horst.

Sammen med designer Marianne Zaitzow har forfatteren kuratert utstillingen, som har fått navnet «Skyggesiden». Hver Wisting-bok har sin egen presentasjon med små «spor» og løse tråder fra handlingen, og diverse gjenstander som assosieres med krimgåtene. Utstillingen er et lokalt initiativ for å gjøre Wistings univers mer tilgjengelig for tilreisende til Larvik og Stavern.

– Det har vært interessant å bruke denne anledningen til å se tilbake på forfatterskapet. Mye har skjedd på 20 år, men Wisting er den samme. Tolerant og forståelsesfull, slik en god etterforsker skal være. Samtidig har jeg jo jobbet fremover. Nå i starten av juni har jeg ferdigskrevet en ny Wisting-historie. Tørt land kommer til høsten.